Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112

RSS

 Caribean kotilokasvatus muuttaa osoitettaan 1.8.2010
15.07.2010 17:41 | Johanna

Tovi onkin mennyt viimeisimmästä blogikirjoituksestani. Yksinkertaisesti olen niin kiireinen ja lahjakas haalimaan hommia harteilleni ettei aika ole riittänyt aina päivittää näitä kotisivuja suunnitelmien mukaan. Onneksi te ihanat ihmiset olette ottaneet rohkeasti yhteyttä maililla ja puhelimella niin uusia poikasia on saatu lähtemään täältä maailmalle. 

Tänä kesänä on syntynyt jo 1 TIIKERIKOTILO-poikue ja munia on tullutkin sen jälkeen reilut 600-900....:D. Joista osa on homehtunut sillä helteet on tehneet munien haudonnan oikeassa lämpötilassa erittäin haastavaksi.

Myös Marginatojen keväinen munasatsi pilaantui, mutta nyt juuri on hautomossa uusi satsi ja toivotaan ettäviimein pikku margeja kuoriutuisi. Ne on kyllä pitkälle ennakkovarattuja kaikki aluksi. Ja munivatrkin keskimäärin 10 munaa kerralla niin poikueen pääluku ei ole suuri.... joten ennakkovarauksilla pelataan pitkälle margia haaveillessa.

Immaculata ja Fulica poikueetmyös kuoriutuivat tänä kesänä joista vanhemmilla on ulkomaantuontina aina toinen vanhemmista. Poikueet ovat myydään palstalla.

Rodazi kasvatus jää tauolle toistaiseksi, ja ihanaiset mussukkani Odin, Agabe ja Nerine muuttivat "gastropodalle" . Irkuista viimeiset myös samoin tuttavalleni , sillä tarkoitus on tuoda uutta sukua irkkuja kasvatukseen. Jotta kaikki eivät olisi tätä Afrodite- Onesto sukuista linjaa. Irkkujan kasvatus on siis tauolla mutta jatkuu kun uudet tuontikotilot ovat sukukypsiä. Viimeistään keväällä 2011. Silloin kasvatukseen tulevat myös A. fulica white jade ja A. Zanzibarica. Jos kaikki sujuu talven yli hyvin.


Vljakäärmeet ovat vallanneet jo vuoden meillä tilaa ja niiträ onkin 3 kappaletta sekä lisää tulossa. Myös vaihtokauppoja voi tarjota jos viljoja on itselläsi myynnissä.


Hyvää kesää! Uusi osoite 1.8. alkaen!!!!!

Johanna

aikaisempaa Afrodite-Onesto sukuista linjaa .Samoin Irkkuista vipot Destiny ja El


 - Johanna | Kommentoi Valokuvaus kilpailusta ja kuulumisia
29.11.2009 02:12 | Johanna päivittää pian....

Etusivulla ja blogissa aijemmin kertomani valokuvaus kilpailu tulee jatkumaan kuitenkin vuoden 2009 loppuun asti. Kasvateistani lajista riippumatta voi lähettää kuvia mailiini (caribean79@gmail.com). Kuvaan on hyvä liittää yhteystiedot ja kotilon nimi sekä kuvaajan nimi. Tammikuussa pyrin viimeistään tekemään isommanluokan päivitykset sivuilleni ja myös kuvakisan satoa julkaistaan kasvattini maailmalla osiossa.... mutta se olkoon vielä yllätys :D.

Vihdoin kuukaudenpäivät sitten hankin mieleiseni uuden digikameran ja kuvia elukoista onkin jo kertynyt yhteensä liki 1000... ja kun ehdin päivittelyä tekemään tänne tulee paljon uusia kuvia kotiloistani.

Lauman kokoonpanoon on myös tullut muutoksia paljon ja uutena lajina mm. Achatina Albopicta pariskunta jota pitkään haaveilin. Kiitokset Raisalle ;D. Myös poikasia on vielä hiukan myymättä joten jos haluat vielä iredaleja tai rodazeja pidä kiirettä! Niitten osalta poikasia ei tule ennen ensikesää... Ja sitten uusista sukulinjoista. Kasvamassa on nyt pitkästä aikaa Fulica poikue eli näitä perusakaattikotiloita kun kyselyjä on ollut. Jatkossa Fulican poikueitten vanhemmat ovat pääasiassa ulkomaantuonteja...


Kiirettä on pitänyt mulla tavalliseen tapaan ja 3 viikkoa riuduin sikaflunssassakin tässä ;D. Niin Kultakotilofoorumilla eikä liioin muuallakaan ole ehtinyt käymään. Jonkin verran mua on työllistänyt täällä Lappeenrannassa paikallinen Eläinsuojeluyhdistys ja sille rahankeruu kirppiksellä sekäGerbiiliharrastelu ja nyt 2 poikuetta onkin tulossa niille. (Gerbiilini: destiney.suntuubi.com) Myös EKKJY:n uusimmassa lehdessä oli musta haastattelu aukeamankokoisena aktiivijäsenenä ja kuvia lemmikeistä. Näyttelyissä on nyt käyty tämän vuoden osalta ja jää aikaa paneutua taas mahdollisesti kotiloihinkin :D.

Terveisiä paljon kaikille kaveleille lähettääpi johanna ja antennipäät


 - Johanna päivittää pian.... | Kommentoi Syksyä ilmassa & Kuvia valokuvakilpailuun odotan edelleen ;D
18.09.2009 13:50 | Johanna :D

Taas on aikaa vierähtänyt että olen päivitellyt sivujani. Yksinkertaisesti kaikkea ei voi aina laittaa kiireenkään piikkiin, vaan aikaansaamattomuuttakin on. Edellisen bligikirjoittelun jälkeen vielä 5 kotiloa siirtyi kotilotaivaaseen, eli sakki on vähentynyt rutkasti. Nyt Fulicoiden osalta onkin ulkomaqan tuontina tulossa n. 10 kotiloa ainakin.... menee kyllä tovi kasvaessa noilla siihen ikään että poikueita tulee. Etsinnässä on myös Utopicolle uusi Fulica kumppani joka olisi suhteellisen samaa kokoa eli siinä 10cm kieppeillä. Tarjouksia otan vastaan ;D.

Harmikseni Blogissa ilmoittamani VALOKUVA KILPAILU ei ole saanut osallistujia kuin 2kpl... tämän vuoksi jatkan kilpailua marraskuun lopulle asti. Kuvia voi lähettää kasvateistani maililla tai postitse ja parhaat palkitaan "kotiloaiheisesti" pikkujoulupaketilla.  Aijemmin blogissa lisää asiasta.

Nyt on oivaa aikaa tehdä metsässä löytöjä terraarioihin mm. sammalta ja oksia. Muistathan pestä kuitenkin aina luonnosta kerätyt materiaalit hyvin ja kuumentaa mielellään uunissa vähintään 30min. pellillä niin loisia ei pääse lemmikkeihin tarttumaan. Ainakin Lehtokotiloit5a vielä näkyy runsain määrin mutta kun ilmat vielä hiuklan kylmenee ne alkavat kaivaa maahan talvehtimis kuoppiaan :D.

Itse olen saanut päässäni puitua vihdoin selvät sävelet mitä jatkossa tulen kasvattelemaan ja sillä uusia tuonti kotiloita onkin tulossa jokunen.... kymmen. Mukavaa on ollut huomata että uusia harrastajia on liittynyt paljon joukkoon ja jopa palautetta sivuista on tullut sähköpostitse. Kiitos palautteen antajille :D.

Itse olen saanut lähes kaikki poikaset maailmalle, kasvamassa on vielä rodazeja ja uusi 2 päivää vanha irkkupoikue :D.

Hauskaa on ollut iltaisin ja "yökukkujana" seurata myös Margieiden ja Isojen tigrun klönttien kiipeily villitystä 350l terrassa ja katossa olevien lasien 4-5 cm aukoista pitää joka ilta tulla tähyilemään joko mahtuisi karkuun..... :D.

Gerbiilisivut odottavat valmistumistaan myös joka olisi nyt projektina työn alla.

Kauniita syksyisiä päiviä ! - Johanna :D | Kommentoi Olen lomalla/tauolla joten päivitykset on mitä on...
14.08.2009 02:40 | Johanna & ötökät

Heips taas kaikki. Olen nyt hiukan lomalla ja päivittelen sivuja kunhan ehdin kun puuhaa on riittänyt.... niin iloa kuin suruakin. Suru uutisiakin on tullut sillä 15 jalostus kotiloa siirtyi ajasta ikuisuuteen yllättäen ja olen joutunut punnitsemaan kasvattamista mielessäni paljon... lähinnbä mitä se tulevaisuudessa tulee olemaan. Lopettamassa siis en ole kuitenkaan. Poikasia on myynnissä vielä Iredaleja ja Rodazeja sekä mahdollisesti muutakin mutta en ole päivittänyt myynnissä osiota niin näitä voi kysellä suoraa multa maililla jos kiinnostaa. Uusia poikasia ei ole suunnitteilla muutoin kuin Marginatoilla kun suostuvat munimaan sillä fulicat joita mulle jäi elävien kirjoihin on hiukan nuoria niin ei uskalla luvata mitään. immaculataa voi tulla myös jossain vaiheessa. Mulla on ollut aikalailla tuhatrautaa tulessa koko vuoden ja pakko nyt ollut ottaa hiukan aikaa rauhoittua ettei polta itseään loppuun, siollä sekään ei ole järkevää että harrastuksestani eläinten kanssa lähtee maku ja tulee taakka . Kirjoittelen kuulumisia pian ja kerron uusista kotiloistani sekä muista ötököistä ;D. Hyvää alkavaa syyskautta!

Parhain terkuin:


 - Johanna & ötökät  | Kommentoi Päivittelyä ja "päivittelyä"
11.07.2009 16:48 | Johanna Alias Caribean

Tänään hiukan kotisivujen ulkoasua ja sisältöä vihdoin ehdin päivitellä Kun ... Hamsteripoikueen 10 poikasta ovat vihdoin maailmalla ja 2 jääkin kotiin ... ja yksi odottaa vielä matkaa seinajoelle uuteen kotiin. Eilen kävinkin gerbiileille ostamassa kokeeksi gerbil naturea kun pari tyttöä on ollut huonoja syömään ja valinta osui onnekseni nappiin :D. Tarkoitus olisi astuttaa lähiaikoina argente tytteli iwory cream uroksella joten jos on kiinnostusta poikasiin kannattaa kysellä.

Seuraava rupeama itsellä olisi tänään uusien lisä terrojen hakeminen ja sisustelu sekä on muutenkin viikkosiivous päivä eläimillä ;D. Kesällä on hyvä muistaa erityisesti kiinnittää huomio terropjen siisteyteen ettei ulkoa lika houkuttele sisälle punkkeja, kärpäsiä yms pientä kivaa :D. Eläuinkaupassa näin muuten aivan ihanan nakurotan eli se oli karvaton.... voi kun tekis mieli hakea se itelle ...... mutta ukko kulta ei mahtaisi innostua kun nyt tilat on aika maximisti täynnä ;D.

Etsinnässä olisi mulla nyt albiino margiet nepariinalle muuttaneiden margejen tilalle ulkomailta ja mahd. muutakin sekä etsin Gerbiili urosta mieluiten värissä siamese/burmese joka kantaa ch/bh geeniä on kuitenkin se tärkein pointti. Eli tarjota saa pikku Alicelle sulhoa :D!

Meille muutti myös 2 pikku fulicaa joita kasvattelen ja aika näyttää tuleeko jalostukseen... kun alan olla jo aika nipo Fulicoiden kanssa joita jalostan. Kun tarkoitus itsellä on kuitenkin kehittää lajia hyvään suuntaan koon, terveyden ja puhdas sukuisuudenkin puoleen. Olen myös harkinnyt yhden fulican tuontioa ulkomailta jalostukseen jotta tulöisi uutta verta suomeen heikkoon ja ikäväkyllä sukusiittoiseen fulicakantaan.

Näillänäkymin toivottelen iloista päivää kaikille :D 

-Johanna

Eile

Kun


 - Johanna Alias Caribean | Kommentoi


Yhteystiedot: Puh: 050 584 5891/ Johanna Kiljunen tai mail/ caribean79@gmail.com (Lappeenranta, Finland)
©2019 Caribean Love - suntuubi.com